Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bingohallen öppnar i nya lokaler

Bingohallen i Östersund har flyttat till nya lokaler och under måndagen ska det mesta vara klart för öppning.

Annons

Tidigare lokalen, nedanför Stortorget, har tömts och inventarierna flyttats till en nyrenoverad del i Teliahuset på Kyrkgatan.

– Vi lämnar en yta på 600 kvadratmeter och flyttar in i 283 kvadrat. Genom bättre anpassade lokaler har vi fått ner hyran med 40 procent, säger Anders Tagesson som för närvarande är bingohallsföreståndare.

Bakom bolaget som driver bingohallen finns 16 ideella föreningar och att få ut så stort överskott som möjligt genom att dra ned på onödiga lokalkostnader är en orsak bakom flytten.

– Bingospelandet i Östersund håller en ganska jämn nivå och nytt för i år har varit att vi spelar tillsammans med tre bingohallar i Värmland, säger Anders Tagesson.

Och fler kan det bli. Ytterligare fyra hallar i annan del av landet är på gång att anslutas med Östersund. Den lokala bingoutroparen är numera bortrationaliserad och ersatt av gemensam utropare för de hallar som deltar i spelet.

– Storleken på vinsterna ökar och det blir större potter för spelarna att tävla om när fler orter finns med. Nätbingon har tagit en del marknad och det här blir ett sätt att utveckla oss på, konstaterar Anders Tagesson.

Det nya läget innebär att man siktar på att fler ska få upp ögonen för möjligheten till bingospel i gångstråket mellan Kärnan och Åhlénshuset.

Enligt Anders Tagesson har man sett över alla kontrollfunktioner för att undvika att det uppstår liknande situationer som för några år sedan, då stora pengar gick förlorade i samband med en rättslig tvist med en före detta anställd.