Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biltema osäkert på Östersund - kan välja Krokom

Biltema är osäkert på om etableringen i Östersund blir av. Nu kan Krokom vara ett alternativ.

– Jag har haft kontakt med Krokom, säger Anders Selfors, etableringsansvarig.

I tisdags möttes politikerna i Östersund för att diskutera försäljningen av tomterna vid betongstationen och förskolan Mosippan till danska TK Development. Efter mötet var oenigheten bland politikerna fortfarande stor. Biltema vill etablera en ny butik på tomten där betongstationen ligger och Anders Selfors var med på mötet.

– Jag är bekymrad. Kommunen har ställt långt större krav än en kommun gör för etablering på ett handelsområde. Vi har sträckt oss längre än vi brukar. Nu när det är dags att genomföra det, då är helt plötsligt alla inte eniga utan risken finns att man kan backa ur, säger Anders Selfors.

Han beskriver ett arbete där Biltema har lagt ner mycket tid på att få till en etablering i Östersund. Nu börjar han tvivla på att det alls blir av.

– Vi har hållit på i så många år så jag tror inte att vi kommer fram om vi inte gör det nu. Vi kan inte hålla på med en kommun så länge som vi har gjort om det inte fungerar.

Anders Selfors är förvånad över den vändning som processen har tagit i Östersund.

– Att det ska vara så besvärligt att komma in i en stad. Jag är etableringsansvarig i hela Sverige och har inte råkat på något sådant här tillvägagångssätt någonstans.

Än så länge avvaktar han politikernas beslut eftersom han vet att det finns en stor efterfrågan på Biltema i Östersund.

– Det har varit efterfrågat länge. Det ringer ganska mycket folk till mig och frågar varför vi inte kommer och varför det strular.

Samtidigt som han avvaktar beslutet i Östersund har han börjat titta på andra alternativ. Krokom är ett alternativ, enligt källor till Länstidningen.

– Jag har haft kontakt med samhällsbyggnadschefen i Krokom. Sedan är det inte mer bestämt att vi ska gå dit i stället. Jag vill se var den här processen tar vägen, men jag har tagit upp kontakten.

Att en etablering av Biltema i Lillänge skulle vara ett hot mot handeln i centrum köper Anders Selfors inte.

– Jag har aldrig varit med om att vi slår sönder ett centrum. Vi bygger den typ av handel som inte får plats där nere.