Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilprovningen redo för konkurrensen

Strategin för att utmanövrera konkurrenterna är egentligen ganska enkel, enligt Tommy Persson, chef för Bilprovningen i länet:

– De har inget eget folk. Jag ska se till att vår personal mår så bra att de inte vill lämna oss.

Annons

På Bilprovningen i Strömsund har man inte märkt någon nedgång i antalet kunder efter det att företaget konkurrensutsatts:

– Vi har fullt upp hela dagarna, säger Erik Ivarsson. Jag brukar jobba på lördagarna ibland också och det är full rusch även då.

Tommy Persson, chef för Bilprovningen i länet, bekräftar att det är fullt upp överallt:

– Vi har haft lång kö inför sommaren, men nu har vi lyckats arbeta bort den. Många i personalen la sin semester senare just med tanke på det hårda trycket som uppstår sommartid.

Han är dock övertygad om att konkurrensen kommer snart, och avslöjar att Bilprovningen bereder sig på att ta strid mot konkurrenterna, vilka han tror kommer att agera inom kort:

– Ännu har det inte synts något i länet, Men vi räknar med att nu när semestrarna är slut så börjar det att gå igång.

Tommy Persson berättar att den främsta konkurrenten är företaget Carspect, vilka är identiska med den före detta statliga bilprovningen i Finland. De har redan startat upp verksamhet i Tyresö, och är på gång att starta i Vårby. De söker nu lokaler över hela landet, och de har signalerat att de kommer att etablera sig i alla större orter.

– Vi tror att det endast är Östersund som kommer att vara intressant för Carspect i vårt län. Men de har inget eget folk, utan de anställer personal på orten. Det innebär naturligtvis att de kommer att försöka locka personal från oss.

Tommy Persson tänker inte göra det lätt för Carspect att etablera sig i Jämtlands län:

– Min strategi är att se till att personalen på alla våra trettio stationer i länet ska trivas så gott och må så bra att de inte vill lämna oss. Då kan inte Carspect komma in på marknaden här.