Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilprovningen återvänder till Östersund

En ny lokal är hittad, renovering på gång och nya medarbetare ska sökas. Sedan slår Bilprovningen åter upp sina besiktningsportar i Östersund.

I början av 2015 räknar Tommy Persson, bilprovningens platschef i Strömsund och som också kommer vara chef i Östersund, med att Bilprovningen kan öppna.

Han var med när Bilprovningen fanns i Östersund tidigare men i och med omregleringen och delförsäljningen så såldes stationen 2012 blev istället Opus. Sedan dess har Tommy Persson hoppats på att kunna återvända med Bilprovningen.

– Östersund är en stad där vi tror det finns potential för mer än en besiktningsfirma. Vi har länge velat återvända, men inte hittat en lokal i rätt läge förrän nu. Öppningen innebär också att vi kommer behöva anställa 5-6 stycken besiktningstekniker, säger han.

Bilprovningens nya station kommer att ligga uppe vid Stadsdel norr, bredvid Ica maxi. Och att den hamnar just där är ingen slump.

– Det är ett bra läge och lätt att ta sig hit. Det är något som kommer att ligga i fokus, själva lättillgängligheten. Det är den vi vill konkurrera med, säger Tommy Persson.

Han visar runt i det som snart ska bli en besiktningshall, byggnaden har tidigare använts inom försvarsmakten.

– Det mesta kommer att rivas ut och göras om eftersom det är gammalt och vi har helt andra regler att rätta oss efter. Tillexempel är de inspektionsgropar som finns här för grunda för att kunna användas så de måste grävas djupare.

Bilprovningen etablerade sig för första gången i Östersund i december 1964. Den 1 juli 2010 upphörde monopolet av bilbesiktningen.