Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilpooler i Östersund vill växa

För de som inte har en egen bil finns ändå möjligheter att få tillgång till en, via bilpooler.

Engagerade i Östersund vill att det ska bli fler som använder sig av möjligheten.

Annons

Anna Longueville sitter med i styrelsen för Östersunds bilpool och hon berättar att det är 30 användare här i Östersund som är med i föreningen. Det är ungefär 17 hushåll som använder bilpoolen.

– Det är väldigt vanligt att flera användare kommer från samma familj, i min familj är vi två, säger Anna Longueville.

Det är en av det saker bilpoolen strävar efter mest. Det ska bli få bilar på många personer så att de ska användas mycket. Den som ska boka en bil behöver bara att hemsidan och boka. Det går att boka så mycket som upp till 1,5 år framåt. Två veckor är den längsta tid man sammanhängande kan ha en av bilarna.

Nackdelen med bilpool, som Anna Longueville ser det, är att hittills är det så få personer som känner till möjligheten.

– Jag åker bilpoolsbil på grund av hälsoskäl. Jag vill inte ha en vanlig bil för att när man har det är det lätt att man bara tar den överallt, säger hon.

Hon försöker också cykla och gå i stället för att ta de enkla valet att köra bil.

Men det var litet intresse för den bilpoolskväll som anordnades i Östersund med anledning av trafikantveckan. Men Berit Larsson från Frösön var en av dem som var där.

– Jag använder inte min bil så ofta och jag tycker detta var ett väldigt bra alternativ, för det kostar inte lika mycket som en vanlig bil och då kunde jag lägga resten av pengarna på mitt hus.