Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilpoesi och nostalgi

Många trängdes på Campus för att uppleva verklig bilnostalgi i lördags.

Högt uppe på ett lastbilsflak stod Bosse Bildoktor och matade ut poesi om ekipagen som rullade förbi.

Jemtlands veteranbilsklubb fyller 40 år och kunde i lördags fira med att arrangera Storsjörallyt. 239 entusiaster från hela Sverige fanns på plats för att visa upp sina veteranbilar.

Kravet för att delta var att man skulle dyka upp med en 30 år gammal personbil, lastbil, buss, motorcykel eller moped. Ekipage födda 1931 eller tidigare blev med två deltagare också bjudna på jubileumsmiddagen.

Färden startade vid det nya teknikmuseet i Optand, för att sedan avslutas på Wången. Nyfikna fick dock chansen att stifta bekantskap med karavanen uppe på Campus. Sture Kindberg fick mycket beröm av dagens kommentator när han rullade förbi med sin Chevrolet touring, årsmodell 1937.

– Vilken fantastisk fin färg, ropade Bosse Bildoktor, som också krävde att få höra signalhornet.

Bilen skall enligt föraren själv också vara väldigt bekväm.

– Det är väldigt sköna säten, berättar Sture Kindberg.

Kort därefter hävde sig en riktig tungviktare fram; en Cadillac 60 special från 1955, med en vikt på 2,5 ton. Karavanen rullade på med en hel del variation. Där syntes allt ifrån Volvo Amazon till gamla veteranbussar.

Därefter försvann motorljudet sakta men säkert, då det begav sig till Wången. En stor 70-talsfest väntade.