Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biljetterna släpps till "nya STCC" på Frösön

På måndag släpps biljetterna till STCC-helgen på Frösön.

– Serien har blivit starkare. Nu är alla enade och jobbar mot samma håll, menar Mikael Magnusson.

Annons

Magnusson fanns i fjol med i tävlingsledningen runt STCC-premiären på Frösön. Han är optimistisk inför årets arrangemang.

– Nu är man tillbaka till som det var förut, där alla jobbar åt samma håll och står enade. Nu kör vi heller inte två gånger på samma bana, säger han.

Huvudklassen STCC är starkare än på många år, med Sveriges bästa förare samlade. Två av de hittills elva klara förarna är Björn Wirdheim och prins Carl Philip.

Smålänningen Wirdheim är den ende svenske förare som varit i närheten av F1 på 20 år. Under 2004 var han reserv- och testförare för Jaguar och var inte långt bort från en ordinarie styrning. Nu vänder Wirdheim hem för att tävla för Picko Trobergs team.

Prins Carl Philip har tidigare kör Porsche Carrera Cup och Swedish GToch gör nu debut i tungviktsklassen. Han ska köra en Volvo för Polestar Racing.

Åtta arrangörer delar på tävlingshelgerna. Östersund och Tierp är ensamma om att hålla i tävlingar norr om Stockholm.

Två jämtar är aktuella för start i STCC. Alx Danielsson, Uppsala, men uppväxt i Östersund, samt Fredric Magnusson, Lit.

– Vi gör en satsning mot V8 Thunder Cars, men inget är bestämt. Det är så tufft ekonomiskt för alla företag nu när det är lågkonjunktur, säger Mikael Magnusson, pappa till Fredric.

• Vad kan en satsning kosta?

– Bilen går på mellan 500 och 600 000 kronor, men det är en engångskostnad. Driften kostar väl 300 000 kronor. Just nu förhandlar vi med olika team.

Magnusson verkar inte orolig, trots allt.

– Vi har varit sena även förut. 2010 fick vi klart med allt två veckor före start.

Alx Danielssons säsongsplaner omfattar både STCC och det närmast osannolika inträdet i Nascar-serien i USA.