Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilister struntade i 30 km/h vid dagis

Motormännen kontrollerade hastigheter på olika platser i Östersundsområdet i går. Värst var det utanför dagiset vid Bergsgatan på Frösön.

– Sorligt, sammanfattar Stigbjörn Sundell bilisternas efterlevnad av hastighetsbegränsningen 30 km/h utanför Bergets förskola.

Mätningarna under cirka en timme visade att alldeles för många bilister körde för fort utanför förskolan på Bergsgatan.

– Tyvärr var det lite för många bussar och firmabilar också. Snabbast körde en kvinna med 69 kilometer i timmen, säger Stigbjörn Sundell, en av tre från Motormännen som synade hastigheterna.

En lasermätare användes för mätningarna och varje plats besöktes två gånger. Vid första mätningen var Motormännens representanter dolda för bilisterna.

Andra mätningen genomfördes när de var synliga med gula västar och då sjönk hastigheterna väsentligt.

Kampanjen genomförs som ett sätt att driva på frågan om fler synliga trafikpoliser. Det är enligt Motormännen bästa sättet att få säkrare trafikförhållanden.

Längre fram kommer man att titta närmare på övergångsställen och trafikbeteenden utanför skolor. Resultaten sammanställs centralt.