Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilen klövs i två delar

Den tyska pickupen fick sladd på den ishala vägen. Från andra hållet kom en rysk långtradare. Den hade inte en chans att väja och kollisionen blev våldsam. Pickupen klövs i två delar, men alla personer klarade sig helt oskadda.

Räddningstjänst från Hammerdal och polis och ambulans från Strömsund larmades strax efter klockan 17 på måndagseftermiddagen. En pickup med en ensam förare och en långtradare med två personer hade kolliderat på väg E 45 mellan Lorås och Ollsta, och smällen blev så kraftig att pickupen hade kluvits i två delar. Räddningspersonalen beredde sig på det värsta, men kunde andas ut. Ingen av de tre inblandade hade fått en enda skråma:

– Föraren av pickupen hade verkligen änglavakt, säger Daniel Lundh från strömsundspolisen. Bilen har gått av vid flaket och den främre delen klarade sig oskadd.

Ambulansen fick återvända med oförrättat ärende. Ingen behövde ens uppsöka sjukhus. Olyckan orsakade dock rejäla trafikhinder och polis och räddningstjänst fick dirigera trafiken. Vid olyckstillfället rådde blixthalka på platsen. Räddningstjänsten rekvirerade dit en sandbil för att trafiken skulle löpa mera riskfritt.

– Det verkar som om pickupen hade fått sladd och kommit över på fel körbana, säger Daniel Lundh.