Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildts kommentarer räcker inte

Annons

I gårdagens LT (8 juli) skrev jag om den senaste tidens utveckling på Västbanken. Jag nämnde bland annat att utrikesminister Carl Bildt ännu inte kommenterat händelsen. Bildts pressekreterare skickade med anledning av detta tre mail där han hänvisade till en radiointervju med Sveriges Radio under Almedalsveckan samt till Bildts privata konto på Twitter där han faktiskt kommenterar händelsen.

Det Bildt säger i intervjun är att utvecklingen är tragisk och att han vill se stabilitet i området, men ger i övrigt inga exempel på konkreta åtgärder som han vill se att omvärlden vidtar. Det är ett tunt svar för att komma från en utrikesminister.

Det är även anmärkningsvärt att inga officiella uttalanden om läget på Västbanken har gjorts av Bildt eller via Utrikesdepartementet. Det bör kunna förväntas att utrikesministern reagerar på denna typ av politiska konflikter på andra sätt än genom Twitter.