Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildsajten Flickr får ny form och funktion

Den populära fotocommunityn Flickr.

Den populära fotocommunityn Flickr.com uppdaterar med ny design. Enklare, snyggare och snabbare är löftet. Så här ser det ut.

Förbättrade navigeringsverktyg och zoom-funktion är några av den nya versionens förfiningar. Standarstorleken på bilder breddas till 640 pixel och även visningssidan för bilder har blivit något bredare än tidigare.

Flickr satsar på en tydligare navigering, med bland annat den nya funktionen att röra sig från en bild till en annan med klickfunktionen ”newer/older”.

De som tröttnat på den vita standardbakgrunden kan nu enkelt byta ut den mot en svart. Filmremsan har gjorts om för att visa mer av bilder från samma grupp eller album, och för de bilder som har taggats geografiskt ligger nu en plats på kartan väl synlig i den högra kolumnen. Det går också att ange manuellt på kartan var en bild är tagen.

Den nya versionen kommer att bli tillgänglig under de närmaste veckorna, men medlemmar kan redan nu förhandsgranska sina profiler.
 


/Sara Gustafsson

Kamera & Bild