Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BILDEXTRA: Trots spöregn – succémässa i Hammerdal

Regnet bara öste ner. Men Joeltåget rullade som vanligt och Annika Jankells talkshow flyttade för första gången in i Medborgarhuset.

Annons

Hammerdals årliga folkfest, Joelmässan, med anor från 1940-talet blev en publikdragare även 2018.

Tivoli, knallemarknad, gräsklipparpulling och damrally arrangerat av Jemtlands veterabilklubb hade sin målgång utanför Medborgarhuset där ett ett stort antal antal ekipage med utklädda förare och passagerare fick priser.

LT träffade några av dem.

Som fem hippietjejer från Brunflo, Krokom och Offerdal: Isabell Juel, Mikaela Kronqvist, Simone Råsmyhr, Moa Rudfjäll och Ann-Charlott Råsmyhr.

– Det är Simones påhitt det här, säger chauffören Ann-Charlott Råsmyhr och skrattar.

– Jag har sytt kläderna, säger Simone Råsmyhr.

# Varför blev det så här hippiebetonat och färgglatt då?

– Det är bilen. En Folkvagn från 1965 som vi har fått låna av Janne, säger Simone.

Nu blev det tyvärr inget pris för kvintetten den här gången.

Joeltåget, en kortege som i sakta mak alltid brukar rullar genom samhället under Joellördagen, kantat av hundratals regnklädda åskådare, gjorde en bejublad succé även i år.

Hemmasonen Ronnie Åström med sitt forna Hammerdalsband Lizzard, gjorde comeback på ett flak och det var en hel del satiriska valbudskap som presenterades längs rutten.

Och för första gången tvingades journalisten Annika Jankells talkshow in i Medborgarhuset på grund av regnet.

Tre legendarer i musiksvängen fanns med i soffan:

• Lars-Åke "Doktor Åke" Eriksson – en av låtskrivarna bakom Attacks stora hit "Ooa hela natten" och trumslagare i bandet Eddie Meduza lever som också lirade senare på kvällen i Svartviken.

• Ulf Bejerstrand – även han medlem i Eddie Meduza lever. Bland annat känd för att ha skapat karaktären Svullo och som introducerade luftgitarrfebern i Sverige genom att lura kvällspressen att det var ett stort fenomen i USA, vilket det ju inte var.

• Mia Sandström Gabrielsson – sångerska i dansbandet Mickeys som nästa år 30-årsjubilerar.