Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra: Offerdal tog fjärde raka

Se bildspel från kvällens omgång i herrfyran.

Alsen–Stugun 2–0 (0–0)

Ny seger för Alsen hemma på Bleckåsvallen i en jämn och bra kamp mot Stugun.

– En bra division 4-match. Stugun gör det bra också, säger Alsentränaren Niklas Dahlström.

Efter ställningskrig i första och mållöst i halvtid såg Alsen till att lägga in en extra växel efter paus.

– Vi kände att vi skulle ha kvar lite bättre ork, så vi pratade i pausen om att ha tålamod och att utnyttja hela planen, säger Dahlström.

Ledningsmålet gjorde Andreas Zackrisson, som höll sig framme på returen efter en frispark. Haben Ghirmays 2–0 kom efter en vass kontring och friläge.

En stark laginsats av Alsen, men extra plus till Zackaria Strömstedt och Per Olofsson.

Fältjägarna–Ope 3–3 (2-2)

Mål, Fältjägarna: Jörgen Nilsson 2, Kristoffer Henriksson. Ope: Pontus Edholm, Jonas Lundqvist, Mergim Krasniq.

En tät och jämn match på Jägarvallen där lagen följdes åt hela vägen målmässigt. Ope ordnade en tidig ledning, men ”Jägarna” kvitterade på ett friläge. Lagen förvaltade sedan varsin straff innan första halvlek var slut. Bortalaget återtog ledningen i andra halvlek och gick mot segern, men skytteligaledaren Jörgen Nilsson ville annat, och med cirka tio minuter kvar löpte han sig igenom och placerade in kvitteringen. Hemmalaget hade mest energi på slutet, och Fredrik Andersson i Ope-målet tvingades till ett par fina parader för att rädda poäng åt de vitklädda.

Tandsbyn–Hede 2–1 (2–0)

Mål, Tandsbyn: Markus Mikaelsson, Mattias Åberg. Hede:

Efter en tung resultatrad under juni månad börjar poängen trilla in igen för Tandsbyn. Seger för andra hemmamatchen i följd blev det efter 2–1 mot Hede sedan Tandsbyn ordnat en tvåmålsledning före halvtid.

– Det var två fina mål. Vi kom loss bra på kanterna, berättar Tandsbyns Fredrik Seger.

Hede pressade på för en kvittering, och spelmässigt kanske oavgjord hade varit mer rättvist.

– Men vi krigade och höll ut. Det var en kämpaseger. Vi sa det innan matchen att nu måste vi börja ta poäng. Vi har fått tillbaka några skadade spelare också, säger Seger.

Bäst i det segrande hemmalaget var högerbacken Viktor Malmsten.

Ås–Offerdal 0–3 (0–2)

Mål, Offerdal: Elias Genhög, Andreas Eriksson, Tony Edström-Olsson.

Förutsättningarna var goda på Hovängens utmärkta gräsmatta, och bortalaget Offerdal – formstarkt och fulla av självförtroende efter tre raka segrar – satte tonen tidigt genom sitt raka och aggressiva spel. Hemmalaget Ås försvarade sig inledningsvis bra men hade själva inte mycket till anfallsspel och kom till få lägen. Halvvägs in i halvlek ett fick Offerdal tryck då man vaskade fram flera hörnor på rad. På den tredje hamnade andrabollen vid Elias Genhög som gav sitt lag ledningen. Några minuter senare kom 0–2 via Andreas Erikssons panna.

I andrahalvlek höll man i sin nolla bakåt samtidigt som man fastställde slutresultatet till 0–3. Offerdals fjärde raka seger.

IFK Östersund 2–Frösö 2 3–0 (1-0)

Mål, IFK: Anton Hybrink 2, Mattias Jonsson.

Matchbilden var ganska väntad när seriens kanske två yngsta lag möttes på Jämtkraft Arenas konstgräs. Spelskickliga IFK höll i taktpinnen med snabba fötter och kortpassningsspel, medan Frösön fick ställa in sig på att försvara och försöka hitta lägen genom kontringar. Gärna genom yrvädret Phakphum ”Ice” Phulsawat, som hade en halvchans att ge sitt lag ledningen men kom ur vinkel. Efter 20 minuter kom matchens första mål då IFK tog ledningen. En ledning man aldrig släppte, även om det dröjde en bra bit in i andra halvlek innan mål nummer två och tre kom, som tillslut gav en stabil 3–0-seger för de rödklädda.