Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bil lämnade Sveg i hög fart efter branden

Polisen har fått ett mycket intressant tips när det gäller ishallsbranden i Sveg. Bara en kort stund efter att lågorna slog ut från ishallen uppmärksammade en person en bil som åkte med mycket hög fart i riktning mot Ytterhogdal.

Annons

– Det var en äldre bil och jag tyckte att det var anmärkningsvärt, säger personen som var i Sveg vid den aktuellt tidpunkten för branden i ett annat ärende.

Ett antal polismän arbetade under torsdagen med att samla in uppgifter och hålla olika förhör. Polisen har även fått in en mängd olika tips från olika håll.

– Vi har hållit förhör med de som hört och sett någonting. Det handlar om 15–20 förhör som vi har hållit, säger Ella Karin Andersson vid polisen i Sveg som nu har ett stort jobb med att sammanställa materialet för att kunna gå vidare i utredningen.

– På fredag kommer en brandhärdshund för att gå igenom resterna, säger Ella Karin Andersson.

Fotnot: Om du har tips till polisen angående branden ring 11414.