Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BIK: "Vi har blivit en avfallsplats"

Brunflo Ishallsförenings ansökan om utökat bidrag på 100 000 kronor för drift av Klanghallen föreslås få avslag av kommunen.

– Brunflo har blivit en avfallsplats som man kan göra hur man vill med, säger Bo Söderholm.

I ishallsföreningens ansökan undrar man bland annat om det är kultur- och fritidsnämndens uppfattning att BIK ska stå för en del av driftkostnaden för Klanghallen, när kommunen tar hela driftkostnaden för de två isytorna i nya Östersund Arena.

I så fall skulle ÖIK och BIK, enligt ishallsföreningen, "behandlas fullständigt ojämlikt".

– 100 000 kronor är väldigt lite i jämförelse med vad andra föreningar och anläggningar får i kommunen, säger Bengt Bengtsson, ordförande i ishallsföreningen och betonar att man tycker det är Östersunds kommuns ansvar att finansiera den "tredje isytan".

Bo Söderholm, ordförande i Brunflo IK, pekar på rättviseskäl i sina kommentarer.

– Kommunen har själv sagt att Klanghallen är den tredje isytan, då är det självklart att vi ska behandlas likadant. Det finns ingen rim och reson att vi ska stå för 100 000 kronor när kommunen avsätter 260 miljoner kronor för anläggningen i Östersund.

Känner ni er orättvist behandlad?

– Ja, de känns orättvist.

Enligt uppgifter från Karin Thomasson, ordförande i Kultur- och Fritidsnämnden, finns inga pengar att gå Ishallsföreningen till mötes.

– De blir ju naturligtvis besvikna, men vi har inga sådana medel budgeterade, säger hon.

Kommentaren får Söderholm att ilskna till.

– Jag tror att det är skitsnack! Klart att det finns pengar! Det här borde kommunen ha tänkt på när de bestämde att Klanghallen skulle vara den tredje isytan.

Om kommunen vidhåller sitt avslag, hur gör ni då?

– I så fall är det bara att konstatera att Brunflo är en avfallsplats som man kan göra som man vill med.

– Man förväntar ju sig att kommunen någon gång ska göra en uppryckning: Även om ÖIK är det bättre laget spelar vi faktiskt i samma serie och ska ha samma förutsättningar.

Bengt Bengtsson berättar att risken är stor att pengarna tar slut i mars. Då kan man tvingas ställa in klassiska Marklunds Cup.

– Vi kommer knappast att ha is så länge som det krävs. Pengarna räcker inte längre än till någon gång i mars och då blir det problematiskt med Marklunds Cup.