Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Big Air-guldet på nytt till Åre

Inför 48 000 jublande åskådare vann Henrik Harlaut från Åre X-games Big Air för andra året i följd. Aspen Colorado kokade av hänförelse när 22-åringen satte sin nosebutter triple cork, ett trick som stack ut.

– Kreativ, unik och stilfull, var de amerikanska kommentatorernas omdöme om svensken som efteråt öste beröm över freestylestjärnan.

Men det var inte bara Harlaut som körde bra i Big Air–finalen. Vincent Gagnier, Kanada, och Kai Mahler, Schweiz, pressade svensken till stordåd och just när han befinner sig under press brukar Henrik Harlaut också vara som bäst.

Sent på söndagskvällen var det dags för nästa final i detta X-games, som får ses som freestylens egna olympiska tävlingar. Nu var det Slopestyle som gällde. Henrik Harlaut vann kvalet, han hade ett silver från i fjol att försvara men fick nöja sig med fjärdeplatsen av åtta i finalen.

Två gånger om vurpade han när de riktigt svåra akrobatiska övningarna skulle iscensättas. Det här öppnade för favoriten och hemmaåkaren Nick Goepper som i sitt sista åk av tre fick till en kanonträff och vann hela tävlingen med nästan 2,5 helpoäng före landsmannen Mcrae Williams.

Chans till revansch väntar i Sotji när nästa slopestyletävling avgörs.