Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Biffgryta med apelsin

En fantastisk biffgryta med mustig och god smak från apelsin och nejlikor. Toppa gärna grytan vid servering med rostade mandelspån och hackad persilja.

Annons

4 personer

Det här behöver du:

600 g utskuren biff

1 gul lök

2 msk smör- & rapsolja

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

rivet skal och saften av 1 apelsin

1 tsk malen kryddnejlika

1 msk konc kalvfond

2,5 dl Arla Köket® vispgrädde

1 dl rostade mandelspån

0,5 dl hackad färsk persilja

Så här gör du:

Strimla köttet. Skala och hacka löken. Bryn köttet i smör- & rapsolja i en stor stekpanna. Rör i löken, salta och peppra. Rör i apelsinskal och -saft, kryddnejlika, fond och grädde. Lät koka cirka 5 minuter. Strö över mandelspån och persilja. Servera till exempel med pressad potatis och brysselkål. Receptet kommer från Arla.