Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biblioteket kan bli få konsertlokal

En konsertlokal för akustisk musik kan hamna på Östersunds bibliotek. Det är i alla fall förslaget från tjänstemän på Östersunds kommun.

I höstas fastslogs att det inte kommer byggas något samlat kulturhus i Östersund. Däremot föreslås upprustning av Storsjöteatern för att den bättre ska kunna tillgodose behov för dans och opera. Dessutom har representanter från Östersunds kommun utrett en framtida konsertlokal för akustisk musik i centrala Östersund.

Utredningen har tidigare kommit fram till att en sådan lokal antingen bör ligga i anslutning till Östersunds bibliotek, vid Gustav III:s torg, i Kyrkparken eller på baksidan av Lernia.

Något konkret förslag för var lokalen ska ligga finns inte i slutrapporten för utredningen. Men nu har tjänstemännen föreslagit att det ska göras nya direktiv för fortsatt utredning kring en framtida konsertlokal. I de nya projektdirektiven bör fokus i utredningen ligga på att den framtida konsertlokalen ska ligga i samma fastighet som biblioteket, skriver tjänstemännen i sitt förslag. Förslaget behandlas på tisdagens möte i kommunstyrelsen.