Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biblioteket kan bli få konsertlokal

En konsertlokal för akustisk musik kan hamna på Östersunds bibliotek. Det är i alla fall förslaget från tjänstemän på Östersunds kommun.

Annons

I höstas fastslogs att det inte kommer byggas något samlat kulturhus i Östersund. Däremot föreslås upprustning av Storsjöteatern för att den bättre ska kunna tillgodose behov för dans och opera. Dessutom har representanter från Östersunds kommun utrett en framtida konsertlokal för akustisk musik i centrala Östersund.

Utredningen har tidigare kommit fram till att en sådan lokal antingen bör ligga i anslutning till Östersunds bibliotek, vid Gustav III:s torg, i Kyrkparken eller på baksidan av Lernia.

Något konkret förslag för var lokalen ska ligga finns inte i slutrapporten för utredningen. Men nu har tjänstemännen föreslagit att det ska göras nya direktiv för fortsatt utredning kring en framtida konsertlokal. I de nya projektdirektiven bör fokus i utredningen ligga på att den framtida konsertlokalen ska ligga i samma fastighet som biblioteket, skriver tjänstemännen i sitt förslag. Förslaget behandlas på tisdagens möte i kommunstyrelsen.