Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bibeln i fokus under helgen

Bibeln står i fokus under Bibelhelgen som kyrkorna i Sveg nu bjuder in till.

– Vi vill sprida kunskap om vilken betydelse Bibeln har, säger Lars Olov Eliasson, ordförande i Svegs Kristna Råd

På lördag klockan fyra slås portarna på församlingshemmet upp till en utställning om Bibelns historia. Helgen gästas också av Bibelsällskapets generalsekreterare Krister Andersson som föreläser.

– Bibeln har väldigt stor betydelse i samhället trots av vi bor i ett sekulariserat land. Vi har levt med Bibeln i 1000 år, sedan kristendomen kom till Sverige. Den har påverkat lagstiftningen och vår samhällsordning, säger Lars Olov Eliasson.

Vad säger du till de som tycker att Bibeln är helt irrelevant i dag?

– Den har fortfarande ett stort inflytande över våra liv. Och den fungerar också bra som ett rättesnöre för hur förhållandet mellan människor bör vara.

Men det finns många exempel från Bibeln där människor slår ihjäl varandra?

– Jo, och det visar ju hur det inte borde vara, säger Lars Olov Eliasson.

Bakom helgen står Svegs kristna råd med Svenska kyrkan, Pilgrimskyrkan och Pingstkyrkan som medlemmar. Det är en återkommande händelse och förra året var det ganska fullt i församlingshemmet, enligt Lars Olov Eliasson

– Så jag är övertygad om att det finns ett intresse för en sådan här Bibelhelg, säger han.