Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beviljade strukturfondsmedel till länet

Under tisdagen beslutade Länsstyrelsen att bevilja 22,5 miljoner kronor ur EU:s strukturfondsmedel till olika projekt i Jämtland och Västernorrland som syftar till kompetensutveckling och minskat utanförskap.

Annons

Medlen kommer ur den Europeiska Socialfonden och är inom programområde 1 som rör kompetensförsörjning, förprojektering och genomförandeprojekt, samt programområde 2 som rör ökat arbetskraftsutbud, förprojektering och genomförandeprojekt.

Av de 13 projekten som sökt medel har 5 inte beviljats några pengar denna sökningsomgång. Bland de beviljade medlen finner vi sex projekt som faller jämtländska sökande till del. De rör bland annat kartläggning av medarbetarnas utvecklingsbehov vid Andritz Waplans AB och Åre kommuns grundskolepersonal, för kompetenshöjning inom områden som ledarskap, grupputveckling, jämställdhet och tillgänglighet. Coompanion Kooperativ Utveckling i Jämtlands län har också beviljats medel för att utreda förutsättningarna och intresset att utveckla nya sociala företag i Östersund för att skapa arbete med metodik där personer i utanförskap beroende på funktionsnedsättning eller diskriminering har svårt att etablera sig på arbetsmarknaden.

Ett särskilt för fonden intressant projekt denna prioriteringsomgång är Arbetsförmedlingens projekt " Dörröppnare och tröskelsänkare" som syftar till att genom kontakter med småföretag öka tillgången på lämpliga arbetsplatser för långtidssjukskrivna som är på väg tillbaka till arbetslivet. Om det blir lyckosamt hoppas man kunna pröva projektet i större skala.