Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevilja kulturbidrag

Annons

De två kulturpersonligheter som skapat Härjedalens Kulturcentrum i Lillhärdal kommer  båda att jobba mycket i Norge framöver.

Därför är nog risken stor att Kulturcentrum i det långa perspektivet kommer att försvinna istället för att bli kvar och vidareutvecklas. Kulturcentrum har från starten blivit mycket hyllat för sina evenemang och ledarnas engagemang. Lillhärdal av alla orter har verkligen hamnat på den svenska kulturkartan.

Det måste sägas att Härjedalens politiker agerat mycket klantigt som inte stöder verksamheten i Lillhärdal fullt ut. Den halva miljon som Kulturcentrum sökt i bidrag borde politikerna kunna hitta om de hade den rätta viljan. Tror till exempel att de tre stora turistdestinationerna numera borde vara självgående och inte behöva driftbidrag från kommunen. Lägg istället dom pengarna i Lillhärdal, härjedalingarna behöver kultur och gärna ännu mer av den varan istället för att avveckla den.

Leson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel