Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bevara det kristna

Under de senaste åren har fler och fler svenska skolor avvecklat sina traditionella skolavslutningar, där man firar avslutningen i kyrkan och/ eller sjunger kristna psalmer som ”Den blomstertid nu kommer” under avslutningen.

Annons

Sverige har varit ett kristet land i tusen år. Det är viktigt för Sverige att bevara vårt kulturarv och våra svenska traditioner. Vi kan inte tvingas att ta bort allt som handlar om kristendom till exempel ta bort allt julpynt i städerna, sluta fira påsk, ta bort korset ur den svenska flaggan.

Ska andra länder bestämma att vi inte får fira skolavslutningen i svenska kyrkor? Det finns inga religiösa företrädare som har något emot att prästen talar om att visa godhet mot sina medmänniskor eller berätta något kort om tro, glädje, kärlek och hopp. Det strider inte mot någon religion.

Objektiv

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel