Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beväpnad man bar på stulen radio och amfetamin

En man åtalas för att ha haft den kommunikationsradio som stals vid inbrottet från brandstationen i Storlien. Dessutom hade mannen runt med en slangbella och en batong.

Den 1 juni påträffades en man i en by i Östersunds kommun. Trots att mannen befann sig på allmän plats hade han en batong och en slangbella med ammunition. Åklagaren bedömer att meningen har varit att använda föremålen som vapen vid brott mot liv eller hälsa och åtalar mannen för olovligt innehav av farligt föremål.

Mannen åtalas också misstänkt för vapenbrott då han vid samma tillfälle hade 36 patroner.

Mannen åtalas också för häleri då han i sin ägo hade den kommunikationsutrustning som stals i slutet från Storliens brandstation. Kommunikationsradion bedöms vara värd 13 300 kronor.

Mannen åtalas för två narkotikabrott då han vid mellan 15 och 20 tillfällen överlåtit mindre mängder, som totalt beräknas uppgå till 40 gram amfetamin till en kvinna i Östersund. När mannen greps hade han 3,62 gram amfetamin på sig. Enligt åklagarens bedömning var avsikten att sälja amfetaminet.

Mannen har varit häktad sedan han påträffades med slangbellan och batongen.