Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betydligt fler poliser i Jämtland

En prognos från Rikspolisstyrelsen visar att Jämtland kommer att ha 49 fler poliser anställda lagom till sommaren då 236 poliser beräknas finnas i tjänst.

Annons

Det är en nettoökning med 26 procent jämfört med 2006, vilket innebär att myndigheten ligger över den genomsnittliga nettoökningen i landet.

De civilanställda uppgår till 80-talet personer.

I juni kommer Sverige ha 20 541 poliser, visar prognosen från Rikspolisstyrelsen. Därmed är regeringens löfte om 20 000 poliser 2010 uppnått.

Den genomsnittliga nettoökningen vid landets polismyndigheter är 18 procent.

Som en konsekvens av försvarsbeslutet 2000/2001 beslutades att erbjuda 91 tidigare försvarsanställda militärer omskolning till poliser.

Deras utbildning finansierades av Trygghetsstiftelsen och med studiemedel. De omskolade militärerna placerades vid den polismyndighet där de bodde. På så sätt tillfördes vissa myndigheter ytterligare aspiranter utan att de fördelats enligt gängse ordning av Rikspolisstyrelsen.

För Jämtlands del innebar det ett tillskott på 9 poliser.