Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betty Söderqvist

/

Betty Söderqvist, född Sjösten, Lugnvik, Östersund, har avlidit i en ålder av 86 år.

Annons

Hon var född i Ede, Offerdal där hon växte upp som nummer fem i en syskonskara av sex barn. Hon gifte sig 1940 med Oscar Söderqvist och makarna fick så småningom två döttrar, Gerd och Ingalill. Familjen bodde i Ede och Änge och Betty arbetade på tvätten i Änge under döttrarnas uppväxt. År 1965 flyttade makarna till Södertälje och Betty kom att arbeta vid läkemedelsföretaget Astra. 1980 gick flyttlasset tillbaka till Jämtland och makarna bosatte sig i Lugnvik.

Betty lärde sig tidigt till sömmerska och sydde, förutom kläder till den egna familjen, även på beställning. Handarbete som stickning och virkning ägnade hon sig också gärna åt. Makarna tyckte om att resa och besökte många resmål under årens lopp, såväl inom- som utomlands. Betty läste mycket och deltog på äldre dar gärna i PRO:s läsecirklar och deras resor. För något år sedan fick hon sämre syn, men övergick då till taltidning och talböcker.

För tre år sedan flyttade makarna till Sjöängens äldreboende och Betty blev änka i september 2008.

Betty var mycket social och tyckte om att umgås med människor. Hennes nära och kära betydde allt för henne och när barnbarnen och senare barnbarnsbarnen kom blev de henne till stor glädje.

Betty sörjs och saknas av dottern Gerd med make Wille, dottern Ingalill med make Bosse, barnbarn, barnbarnsbarn, systern Annie-Marie samt övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons