Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bett i kinden på dansgolv

Två män råkade i luven på varandra på dansgolvet på en krog Åre. Det ledde till en tingsrättsdom för en av männen som bet den andre.

Annons

Den nu dömde mannen, som är 25 år gammal, berättar hur han råkade komma åt den andra mannen på dansgolvet där det var trångt. Enligt 25-åringen bad han om ursäkt men den andre mannen tyckte att han skulle köpa en ny öl åt honom som spilldes ut i samband med knuffen. 25-åringen berättar att han känt sig hotfullt bemött för han var ensam medan den andre mannen hade kompisar där.

Den som blev knuffad berättar även han om knuffen och att de två sedan tjafsat en stund. Men sedan ska 25-åringen ha tagit tag runt hans hals och bitit honom i kinden.

Enligt tingsrätten står ord mot ord. Men rätten anser att ett hårt struptag och ett bett i kinden "inte kan anses försvarligt" och därför kan han inte undgå ansvar för det han gjort.

25-åringen döms till villkorlig dom och ska betala 90 dagsböter om 50 kronor, för misshandel.