Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bet våldtäktsmannen i halsen

Polisen har fortfarande ingen gripen för den misstänkta gruppvåldtäkten i en ort i norra Jämtland.

– Vi vet i stort sett inget mer än att hon har bitit en av dem i halsen, säger polisens förundersökningsledare Therese Tjäder.

Annons

Det var tidigt på söndag den nionde mars som en kvinna misstänks ha blivit våldtagen utomhus av fyra till fem män centralt inne i en ort i norra Jämtland.

– Målsäganden har sagt att hon är på väg hem. Fyra-fem personer kommer ifatt henne och våldtar henne, säger Therese Tjäder, polisens förundersökningsledare.

Gärningsmännen är enligt polisen okända och kvinnan har inte kunnat identifiera någon av dem.

– Vi vet i stort sett inget mer än att hon har bitit en av dem i halsen.Det hela ska ha avbrutits av att det kom en bil körandes förbi. Den personen skulle vi vilja ha tag på, säger Tjäder.

Är personen i bilen misstänkt?

– Nej. Det var bara en bil som körde förbi. Den stannade aldrig. Men vi skulle vilja veta om den personen har sett något.

Gruppvåldtäkten anmäldes av kvinnan och några kamrater på söndagen. Kvinnan har också genomgått den typ av läkarundersökning som görs efter våldtäkter.

– De proverna får vi vänta på och se om de kan ge oss något, säger Tjäder.

Signalement på förövarna är enligt polisen vaga och kvinnan har inte känt igen någon av männen från orten.

– Det vi vill trycka på är att ortsbefolkningen inte ska ta saken i egna händer. Vi har inga misstänkta än, säger Therese Tjäder.

Hur ska ni få tag på gärningsmännen?

– Bra fråga. Vi får se om den tekniska undersökningen ger något att gå på. Sedan fortsätter vi att arbeta med det här. Exakt hur vi utreder det kan jag inte gå in på. Men om det är någon som har uppgifter kan de ringa 114 14.