Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besvikelse över att kungen inte kommer

Många ville att kungaparet skulle besöka deras aktiviteter under onsdagens besök i länet. I Kall råder besvikelse över att kungaparet inte kommer.

– Det är Östersund som får allt, säger Sören Monvall.

Annons

Sören Monvall har jobbat länge för att försöka få kungaparet till Kall i år. Anledningen är att det är 140 år sedan dåvarande kungen Oscar II besökte Kallbygden på väg till kröningen i Trondheim.

– Jag var ute med det här tidigt, för ett par år sedan, säger Sören Monvall.

Han har varit i kontakt med hovmarskalksämbetet, som ansvarar för kungafamiljens offentliga framträdanden. Där fick han rådet att försöka lägga in ett besök i Kall i planeringen för kungafamiljens besök i länet – om han hade möjlighet att påverka besöket. Han hade även ett samtal med landshövding Britt Bohlin.

– Jag fick veta att det inte ingick i deras planering, sedan hörde jag inget mer från henne, säger Sören Monvall.

Enligt Bengt-Åke Strömqvist, biträdande länsråd, kom det in väldigt många önskemål från olika verksamheter i länet som ville ha besök av kungafamiljen.

– Det har inte gått att få in i programmet. Det är begränsad tid och det program som ligger nu är väldigt komprimerat, det har inte gått att få in något mer, säger Bengt-Åke Strömqvist.