Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besvikelse över att kungen inte kommer

Många ville att kungaparet skulle besöka deras aktiviteter under onsdagens besök i länet. I Kall råder besvikelse över att kungaparet inte kommer.

– Det är Östersund som får allt, säger Sören Monvall.

Sören Monvall har jobbat länge för att försöka få kungaparet till Kall i år. Anledningen är att det är 140 år sedan dåvarande kungen Oscar II besökte Kallbygden på väg till kröningen i Trondheim.

– Jag var ute med det här tidigt, för ett par år sedan, säger Sören Monvall.

Han har varit i kontakt med hovmarskalksämbetet, som ansvarar för kungafamiljens offentliga framträdanden. Där fick han rådet att försöka lägga in ett besök i Kall i planeringen för kungafamiljens besök i länet – om han hade möjlighet att påverka besöket. Han hade även ett samtal med landshövding Britt Bohlin.

– Jag fick veta att det inte ingick i deras planering, sedan hörde jag inget mer från henne, säger Sören Monvall.

Enligt Bengt-Åke Strömqvist, biträdande länsråd, kom det in väldigt många önskemål från olika verksamheter i länet som ville ha besök av kungafamiljen.

– Det har inte gått att få in i programmet. Det är begränsad tid och det program som ligger nu är väldigt komprimerat, det har inte gått att få in något mer, säger Bengt-Åke Strömqvist.