Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beställde mobiltelefoner – fick vetemjöl

En 26-årig kvinna annonserade ut mobiltelefoner och datorer på Blocket och Tradera. När köparna skulle hämta ut sina telefoner visade det sig vara vetemjöl, tvättmedel eller kaffe.

En 26-årig kvinna, skriven i Stockholm, åtalas för 33 olika fall av bedrägeri. Detta sedan hon i annonser på Blocket och Tradera låtsas sälja mobiltelefoner och bärbara datorer. Men några telefoner eller datorer, som människor från hela landet beställde av kvinnan, fanns inte.

I många fall skickades ingenting alls, men det hände också att kvinnan skickade paket med vetemjöl, tvättmedel eller kaffe. I ett fall skickade hon även en tom kartong till en kvinna som hade beställt en dator.

Fyra personer som anser sig ha blivit lurade av den 26-åriga kvinnan bor i länet. Enligt åtalet har alla fyra personerna svarat på annonser om att köpa en mobiltelefon av kvinnan. 26-åringen har använt ett falskt namn i annonsen och uppgett att hon bott i Jämtland. Alla fyra länsborna har fått instruktioner om att sätta in 2500 kronor på ett bankkonto. Men några mobiltelefoner dök aldrig upp och 26-åringen hade aldrig någon avsikt att skicka några telefoner, enligt åklagaren som nu har väckt åtal mot kvinnan för 33 fall av bedrägeri.