Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beställde mobiltelefoner – fick vetemjöl

En 26-årig kvinna annonserade ut mobiltelefoner och datorer på Blocket och Tradera. När köparna skulle hämta ut sina telefoner visade det sig vara vetemjöl, tvättmedel eller kaffe.

Annons

En 26-årig kvinna, skriven i Stockholm, åtalas för 33 olika fall av bedrägeri. Detta sedan hon i annonser på Blocket och Tradera låtsas sälja mobiltelefoner och bärbara datorer. Men några telefoner eller datorer, som människor från hela landet beställde av kvinnan, fanns inte.

I många fall skickades ingenting alls, men det hände också att kvinnan skickade paket med vetemjöl, tvättmedel eller kaffe. I ett fall skickade hon även en tom kartong till en kvinna som hade beställt en dator.

Fyra personer som anser sig ha blivit lurade av den 26-åriga kvinnan bor i länet. Enligt åtalet har alla fyra personerna svarat på annonser om att köpa en mobiltelefon av kvinnan. 26-åringen har använt ett falskt namn i annonsen och uppgett att hon bott i Jämtland. Alla fyra länsborna har fått instruktioner om att sätta in 2500 kronor på ett bankkonto. Men några mobiltelefoner dök aldrig upp och 26-åringen hade aldrig någon avsikt att skicka några telefoner, enligt åklagaren som nu har väckt åtal mot kvinnan för 33 fall av bedrägeri.