Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beställ mer UV-ljus

Hörde just att Krokom också hotas av parasiten, p g a att Östersunds avloppsreningsverk släpper ut vatten som ej renats från parasiten. Inom en månad så har det vattnet nått ut i Indalsälven.

Borde inte även reningsverket ha en UV-anläggning för att rena vattnet som släpps ut i Storsjön.

I dessa dagar då 10000-tals personer har spolat ut sin parasitbemängda avföring så är det säkert ännu mera parasiter i avloppsvattnet än i dricksvattnet, för visst är det så att parasiten förökar sig i människans mage.

När det nu var så tursamt att vattenverket fick köpa en UV-anläggning snabbare än väntat så kan man väl beställa ytterligare en anläggning och sätta in i reningsverket. Om man nu satsar 4 miljoner på det första så kan väl det andra få kosta 4 miljoner också. Vattenkonsumenterna betalar säkert en lite högre avgift bara man vet att man får vatten som har renats maximalt.

Sen tycker jag att vattenprover ska tas regelbundet även efter att denna parasit eliminerats. Det kan ju komma fler liknande föroreningar som då kan upptäckas innan alla kommuninnevånare hinner dricka av skitvattnet.

19-åringen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel