Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besöksrekord på Motormässan

Både gamla och nya fordon hade sin givna plats på Motormässan. Det vackra vädret och de vackra bilarna lockade över 8 000 personer till mässan.

Solen gassade och strålarna gjorde sitt för att framhäva blänket i den nypolerade bilarna. De små Volkswagen bubblorna såg ut som praliner, söta som få. De större vrålåken såsom en snudd på mintgrön Cadillac från 1953 var det många som gillade.
Och det var många som kom, den första dagen löste 5 800 personer in sig. Det är ett av de bästa resultaten någonsin. Totalt blev det över 8 000 besökare.
– Det blev runt 200 fler än förra året. Vi håller ställningarna. Men söndagen blev lite varm, säger Agne Ottosson, mässgeneral.
Det var många norska besökare och väldigt många barnfamiljer hittade dit.
– Det var mycket tack vare Rorri racerbil, säger Agne Ottosson.
Han är väldigt nöjd med det finväder som plötsligt uppstod under den gångna helgen.
– Även förra året hade vi det hr fina vädret. Jag har en kamrat där uppe som hjälper mig. Jag törs nästan garantera att det blir kallt i morgon bara för att mässan då är över, säger Agne Ottosson.
Han lyfter fram det stora engagemanget från de lokala motorföreningarna som en orsak till mässans framgång.
– Det är nio föreningar som är med. Det blir en aktivitet för alla och det får en social funktion också.
Han berättar att nostalgiparkeringen har blivit en succé. Den förare som kommer med en nostalgibil får gratis inträde. Bilen blir sedan en del i Motormässan.
– I lördags hade vi 150 bilar på nostalgiparkeringen. Vi själva ser det som en tillgång på mässan, säger Agne Ottosson.