Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besöksrekord på julmarknad

Fläsket till kolbullarna tog slut under julmarknaden i Strömsnäs. Så stor var publiktillströmningen.

Som tur var fanns naturligtvis mer råvara till kolbullarna att inhandla på marknaden. Drygt 3 000 personer hade besökt marknaden uppskattade arrangörerna från Strömsnäs byförening.

– Det är kul att vara kassör i föreningen en sådan här dag, säger Carl-Lennart Holmgren med stekpannan i hösta hugg.

Marknaden är föreningens största inkomstkälla och den bidrar till en hel del andra aktiviteter som får byn att leva. Till exempel dras varje å upp ett sex kilometer långt skidspår.

– Vi gör vad vi kan för att hålla invånarna i trim, säger Nils Persson som är vice ordförande i föreningen.

Byn Strömsnäs, som ligger en mil öster om Stugun, har cirka 70 invånare, varav åtminstone 12 är i bra trim då de är under 6 år gamla.

Marknaden hålls för fjortonde året i rad och det är en tradition att försöka var först ut bland alla julmarknader i länet.

Utrymmet inne i föreningshuset är vikt åt det hantverksmässiga medan området utanför erbjöd varor av allehanda slag.

Familjen Novak och Pavel Maly, alla ursprungligen från Tjeckien men nu boende i Hammarstrand var några av de som sålde varor under dagen. De säljer även på andra marknader i mellannorrland och var nöjda med den stora strömmen besökare i Strömsnäs.