Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut utan helhetssyn

Nu har våra kompetenta skolpolitiker som ser "helheten" röstat igenom ett beslut som innebär att Ope skola läggs ned. Jag läser insändare som är glada att det äntligen tagits ett beslut och att detta är bra för övriga skolor. Det här är vinsten som ni som skattebetalare, föräldrar till skolbarn och elever har fått med detta skolbeslut.

Vinsten på cirka 800 000 kr/år är driftskostnad för Ope skola. Den vinsten bygger dessutom på att kommunen avyttrar lokalen. Så länge den finns kvar är kostnaden kvar i kommunen, men på annan nämnd. Att inte investera i skolbyggnaden är ingen vinst. Det finns inga ålägganden som säger att skolan måste åtgärdas akut.

Vinster för elever finns det tyvärr inga. Turordningskretsar medför att lärare kommer att sägas upp eller flyttas runt, fler skolor kommer indirekt påverkas. Fungerande f-9 skola rivs upp för att optimera klasser i en skola som kommunen hyr för dyra pengar. 800 000 kr räcker till max 2-3 pedagoger och det finns fortfarande drygt 2 000 tomma bänkar kvar att betala hyra för. Ett sorgligt beslut som inte har löst några av problemen.

Tjänstemännen har dessutom varit sluga och skickat ut en forskningsrapport till politikerna som säger att det är ofarligt att ta tuffa skolbeslut innan val. Jag tror vi Östersundare minns och det kommer att synas i valet.

Stintafia

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel