Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut om Hammarbymatchen kan komma på torsdag

På torsdag sammanträder Besvärsnämnden för att samla in ytterligare information i frågan om Hammarbys straff från skandalmatchen mot Gais.

– Men hur sannolikt det är att vi kan eller inte kan fatta ett beslut i fallet redan på torsdag kan jag inte spekulera i, säger besvärsnämndens ordförande Ove Hultin.

Ni kan säkert historien. Efter läktarskandalen i matchen mellan Hammarby och Gais dömdes Hammarby av disciplinnämnden att, förutom böter, spela två hemmamatcher utan publik.

Det skulle då gälla matcherna mot Degerfors och ÖFK.

Hammarby krävde då inhibering av beslutet vilket innebär att nästa instans, besvärsnämnden, måste säga sitt i frågan innan beslutet verkställs.

Det innebar att matchen mot Degerfors spelades inför publik och nu är alltså frågan om även lördagens match mot ÖFK kan göra det.

På torsdag sammanträder besvärsnämnden.

– Då handlar det om insamling av material.

– Vi ska helt enkelt komplettera utredningen genom att höra ytterligare några personer inom Hammarby, säger nämndens ordförande Ove Hultin.

Och sen fattar ni ert beslut?

– Det är inte säkert att det sker på torsdag.

Beror det på vad för ny information ni får?

– Det är inte säkert att det påverkar, men oavsett kan jag inte säga hur sannolikt eller inte det är att vi kan komma till beslut redan på torsdag.

Det är förstås svårt för Hammarby som arrangörer att få beslutet med så kort varsel. Matchen spelas ju på lördag?

– Ja, och det är vi medvetna om.

Men det kan alltså bli så att det på torsdag beslutas om att lördagens match ska spelas inför tomma läktare?

– Ja.

Det är förstås många som ligger på er för att få ett förhandsbesked?

– Ja, men det är ingen idé att spekulera. Jag kan inte säga hur sannolikt det ena eller det andra är, säger Hultin.

Är det här ett ovanligt fall för er?

– Att lag döms att spela utan publik är ovanligt och det är ju också mest den typ av beslut som det är aktuellt att inhibera, så det är ett ganska ovanligt fall, säger Ove Hultin.