Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertil Olsson

Bertil Olsson, Hässelby, har efter en tids sjukdom, gått bort i en ålder av 69 år.

Annons

Bertil var son till skräddarmästare Gunvald Olsson och hans hustru Karin. Han växte upp i Östersund vid Linnégatan tillsammans med sina fyra syskon. Efter sin skolgång gick han till sjöss under en tid som jungman. I slutet av 50-talet började han arbeta på Frösö sjukhus som skötare och efter ett par år sökte han sig till Stockholm och Beckomberga sjukhus. Där träffade han sin hustru Gunvor och de fick där sina barn Catarina och Mats.

I slutet av 60-talet byggde Bertil själv villan i Hässelby där deras barn fick växa upp. Bertil gillade att arbeta med sina händer och han byggde också familjens fritidsbostad norr om Slite på Gotland. Han var mycket mån om sina barn och sina fem barnbarn.

Mycket av sin fritid tillbringade han i stugan på Gotland tillsammans med sin hustru och sina barns familjer. När sonen Mats flyttade till Vemdalen ställde Bertil självklart upp när det skulle byggas.

Vi syskon saknar Bertil mycket, inte minst som den sammanhållande länken i syskonskaran. Han ringde och höll kontakt och vi var alltid välkomna hem till Hässelby liksom till Gotland. Det är med stor glädje och tacksamhet vi har haft Bertil som bror och vän i våra familjer.

Mer läsning

Annons