Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertil Leijon

/

Bertil Leijon har hastigt avlidit i en ålder av 73 år.

Annons

Bertil växte upp i Östersund. Efter avslutad skolgång gick han in i en tvåårig militärtjänstgöring, och artilleriet och militärhistoria förblev ett livslångt intresse för honom.

Arbetslivet började med en tid på Kahns herrekipering. Där utvecklade Bertil ett intresse för ekonomi, som han därefter tog med till Länstidningen där han som kamrer och sedermera ekonomichef blev kvar i drygt 30 år. Många känner nog igen Bertil från studiebesök på LT, vilka han fann stort nöje i att leda.

1963 träffade Bertil Taina, som året därpå blev hans maka och livskamrat. Under följande år föddes barnen Per-Erik, Mats och Nina. Bertils engagemang och närvaro under barnens uppväxt var stor, och han förblev en kärleksfull far under alla år. Efter 23 års äktenskap avled Taina, som han sörjde djupt. Han fann dock efter många år som änkeman kärleken igen.

Vid sidan av arbetet var Bertil även engagerad i facket och socialdemokratin; genom Taina utvecklade han också ett intresse för Östersunds Finlandsgille och Föreningen Norden. Litteratur och musik var andra intressen som förgyllde tillvaron.

Nästa steg i arbetslivet togs 1995 då Bertil blev kyrkokamrer i Revsunds församling, där han förblev till pensioneringen 2002. Det kyrkliga intresset ökade de sista åren.

Bertils medlemskap i Frimurarlogen band samman hans kristna grundtro med hans sociala engagemang. Han förblev en aktiv och omtyckt medlem, och uppskattade mycket de vänskapsband som knöts genom åren.

Vi minns pappa som kärleksfull, ödmjuk, omtänksam och med många intressen. Hans barnbarn var en stor källa till glädje och stolthet.

Många är vi som sörjer och saknar Bertil.

Mer läsning

Annons