Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bertil laddar för fyra dygns musik på Reva

Ett under av idealitet är han, Ragunda kommuns kulturpristagare för ett par år sedan, gitarristen och nyckelharpisten Bertil Westlund, Reva, vid Sönneråsen, söder om Bispgården.

Annons

Nu laddar han igen, för den 20 upplagan av sin Musikträff på Reva.

Under fyra dagar, hela midsommarhelgen 24-27 juni, upphöjer han sin torva ute i den östjämtska grovskogen till värdighet av tummelplats för allsköns musik.

– Det spelar ingen roll vad som spelas, huvudsaken är att det spelas, programförklarar Bertil, som just slagit gräset på den äng på gården Reva där han hoppas på fullsatt med husvagnar innehållande både musik och publik.

Det mesta är gratis på musikträffen på Reva.

Finansieringen sker genom att man köper fika samt att de förståndiga sponsorerna Vattenfall, ABF och Lugnviks Bildemontering, Östersund, ställt sig bakom.

Att Lugnviksskroten återfinns i sponsorskaran beror givetvis på företagets dragspelsentusiast Sten Edström, som givetvis kommer.

– Ragunda kommun bidrar med att hämta soptunnorna.

– Det blir inga pengar över, försäkrar Bertil som vant sig vid att gå back och som tagit spelglädjen som gage.

Östra Jämtlands dragspelsklubb firar sitt 30-årsjubileum i år, något som torde återspegla sig på Reva, där även dragspelsfolk från Ånge aviserat sin närvaro.

Fiol- och sångfolk kommer från halva Sverige och delar av Norge.

– Det kommer inga artister, sånt har jag inte råd med.

Marknadsföringen av träffen sker i form av notiser i skandinaviska publikationen Nygammalt, Medelpads spelmansförbunds publikation och dragspelarnas riksförbunds tidning.

– Det har hittills varit lite svårt att få de jämtska spelmännen att komma.

Att Bertil Westlund kör sitt arrangemang i midsommar beror på att han hoppas att alla de som en gång deltog vid ´n Skogsby-Lasses spelmansträffar i Kall skall hitta till Reva i stället.

Det är dock inte helt lätt att hitta till Reva.

Bertil bor i en stor skogsglänta, sitt föräldrahem och han har runt tre kilometer till brevlådan.

Reva har dock en gång varit ett rejält syndanäste och har finesser som en alldeles utmärkt dansrotunda samt logar och uthus att bedriva buskspel och dansa i.

Själv lär Bertil knappast komma att dansa.

Han ska spela.

– I fyra dygn!