Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bert Karlsson planerar asylboende i Åre

Den förra partiledaren för Ny Demokrati, nöjeskungen Bert Karlsson, vill bygga ett asylimperium i Sverige. Åre är en av orterna som kan bli aktuellt för ett nytt boende.

Det är tidningen Dagens samhälle som berättar om affärsidéerna. Bert Karlsson säger till Dagens samhälle att han vill bli "asylmottagningens Ikea". I dag har han 3 boenden med 900 platser. Under 2013 betalade Migrationsverket ut 38 miljoner kronor till Bert Karlssons bolag Jokarjo AB för tillfälliga asylboenden. Bert Karlsson berättar att omsättningen i bolaget var cirka 50 miljoner, vinstens storlek är inte klar än.

– Det blir ett bra överskott, det sticker jag inte under stol med, säger Bert Karlsson till Dagens Samhälle.

Migrationsverket betalar, om det bara handlar om boende, i snitt 190 kronor per person och dygn. Summan höjs till 320 kronor om det serveras tre mål mat.

Nu har Bert Karlsson lämnat in 18 intresseanmälningar för asylboenden hos Migrationsverket. I Norrland handlar det om fyra platser, Åre, Sundsvall, Sandviken och Härnösand.

Bert Karlsson säger i intervjun att han tycker många i branschen är oseriösa och att han själv "vill visa att det går att ha ett värdigt flyktingmottagande till rätt pris". Att Bert Karlsson var med och startade partiet Ny Demokrati är något han förstår väcker uppmärksamhet i sammanhanget.

– Jag står för precis samma politik i dag. Man ska inte ta emot fler än man klarar av. Mottagandet ska vara värdigt, säger Bert Karlsson till Dagens samhälle.