Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bernt Söderman (C): "Ta hand om anställdas idéer"

Landstinget måste kunna erbjuda ett koncept för att omvandla medarbetarnas idéer till nya innovativa produkter/tjänster som underlättar det dagliga arbetet eller förbättrar vården för patienterna.

Det skriver Bernt Söderman (C) i en motion till landstingsfullmäktige.

Han menar att varje dag finner medarbetarna inom landstinget goda idéer för att förenkla det dagliga arbetet. Idéer som uppstår ur verkliga behov och som med rätt hjälp kan bli till en verklig produkt/tjänst.

"Vi bör också söka samarbete med entreprenörer och företag samt redan befintliga nätverk såsom Mittuniversitetet och Almi", skriver han.

"En viktig uppgift för landstingets ledning är att aktivt arbeta för en kultur som främjar nya idéer och innovationsutveckling".

Bernt Söderman pekar på att landstinget står inför stora utmaningar.

"Den vård och omsorg som bedrivs i dag behöver ständigt förbättras för att leva upp till allt högre krav från vårdtagare, personal och anhöriga.

För att uppnå de kraven, samt för att kunna ta emot en växande och framför allt åldrande befolkning krävs en utveckling och effektivisering i vården".

Karin Österberg (MP) har också skrivit en enkel fråga till landstingsrådet Harriet Jorderud (S) på samma tema.

Hon vill helt enkelt veta vilka rutiner och resurser som finns i dag för att fånga upp och utveckla de anställdas idéer?