Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berit Erixon

/

Vår underbara mamma Berit Erixon, född Wallbjörk, har lämnat oss efter en tids sjukdom.

Annons

Mamma växte upp i Svedje, Kälarne och visade tidigt stort intresse och talang för sång och musik. Som liten knatade hon ofta över till granngården i bara nattlinnet för att lyssna och lära sig spela bland de musikaliska grannarna. Hon fortsatte alltid att sjunga och spela både med band, barn och barnbarn.

Mamma träffade tidigt sin livskamrat, vår pappa Sune och de gifte sig 1964 och fick tillsammans oss tre barn. Hon valde att ta hand om oss och äldre släktingar tills vi barn kom i skolåldern. Därefter, som den mångsysslare hon var, kom hon att jobba bland annat som dagmamma, inom omsorgen, fiskerinäringen, och i cykelaffären.

Efter att ha bott mitt i Kälarne i många år flyttade mamma och pappa till hennes föräldragård i Svedje och där trivdes hon jättebra. Hon gillade att åka ut med skoter eller båt och fiska. Om det nappade dåligt var det ändå alltid hon som fick fisk. En gång när ankaret glömdes vid land fick pappa sitta och hålla båten stilla i ett vasstrå medan mamma drog fisk. Hon var både envis och ekonomisk. Inget skulle gå till spillo eller förfaras.

Hennes intressen var förutom musik och fiske även handarbete, heminredning, matlagning, bärplockning och språk. Hon var ansvarstagande, noggrann, mån om andra och visade alltid en stor gästfrihet. Många är vi som njutit av hennes goda mat och trevliga tillställningar. Alla var välkomna hos mamma.

Det gör så ont att hon var tvungen att lämna oss så tidigt, hon hade ju så många planer kvar att förverkliga. Trots sin sjukdom nu på slutet var hon positiv och tapper och månade om oss alla. Hon lämnar oss i familjen och många vänner både i och utanför Sverige i stor sorg och saknad. Mamma kommer alltid att finnas kvar som en del av oss.

Eva, Karin och Kjell med familjer

Mer läsning

Annons