Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergssträngarna spexade med Alexander Rybak

Bergssträngarna, som består av barn och ungdomar från Bergs kommun, deltog i Rumfestivalen (riksförbundet unga musikanter) i Västerås 23-25 maj.

Rumfestivalen omfattar inte bara stråkar, utan även blåsare, körsångare och dansare och det var hundratals ungdomar från hela landet som hade kommit till Västerås för att spela, sjunga, dansa och trivas tillsammans. Festivalen avslutades med en konsert i Västerås konserthus.

Musikern och kompositören Alexander Rybak deltog i olika orkesterspel, han är väl mest känd i Sverige för sin överlägsna seger i Eurovision Song Contest 2009 med sin egen låt Fairytale.

Tre av de jämtländska ungdomarna, Britta Sterner, Svenstavik, Elsa Fureman, Östersund och Herman Miller, Klövsjö, blev utvalda att delta i en liten grupp för att göra ett spexnummer på konserten tillsammans med Alexander Rybak inför drygt 1000 åhörare.

Succén var given!

Anita Andersson