Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergsbo fick inte utlovad pool på hotellet – Fritidsresor uppmanas betala tillbaka pengar

En man från Svenstavik hade bokat en sol- och badresa och sett fram mot att få bada i hotellets pool.
Men den var torrlagd när han kom fram.

Det var i våras som mannen hade bokat en bad- och solresa till Teneriffa av Fritidsresor. Men när mannen kom fram visade det sig att den stora poolen som han hade tänkt bada i, var torrlagd och han hänvisades till barnpoolen.

Det anser mannen inte är acceptabelt och krävde ersättning av Fritidsresor. Han anser att han inte fick det han betalat för. Fritidsresor ersatte mannen med 320 kronor, vilket han anser var för lite och han anmälde företaget till Allmänna reklamationsnämnden (ARN).

I anmälan skriver mannen att andra gäster fått information om den torrlagda poolen och fått möjlighet att boka om. Det har dock inte han fått och kräver därför att få tillbaka halva resans pris.

Fritidsresor, å sin sida, hävdar att de fått veta om den stängda poolen för nära inpå mannens avresa. Bolaget hävdar också att den pool mannen hänvisades till, inte är någon barnpool utan bara något mindre än den som var stängd. Enligt bolaget tar huvudpoolen 260 000 liter och den pool som var öppen tar 150 000 liter.

Fritidsresor tycker inte att de ska betala tillbaka halva resans pris eftersom det faktiskt fanns en pool på plats.

ARN konstaterar dock att mannen inte fått den resa han betalt för och tycker att Fritidsresor ska ge honom en skälig ersättning. Den hamnar inte på halva resans pris, utan på 1 000 kronor.

Läs mer nyheter från Bergs kommun:

Vandalattack mot kommunhuset i Berg – mängder av hushållssopor utslängda

Dollarstores administration flyttar från Svenstavik till Kista – sju personer berörs