Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergs skolchef slutar efter en dryg månad

Efter bara en dryg månad i sin nya position som skolchef för Bergs kommun har Åsa Nordlander slutat sin tjänst.

Annons

Hon tillträdde tjänsten som skolchef tidigare i höstas, den 1 september, när hennes företrädare Karin Flodin började arbeta för Östersunds kommun.

Men nu slutar hon alltså efter bara en och en halv månad.

Enligt kommunchefen i Bergs kommun, Ralf Westlund, har båda parter känt att anställningen inte varit riktigt rätt.

– Vi har tillsammans gjort en överenskommelse att vi går skilda vägar efter en kort tid, säger Ralf Westlund. Mer dramatiskt än så är det inte. Vi har pratat om det här ett par dagar och kommit fram till det här under de två sista dagarna, säger Ralf Westlund.

Rekryteringen av skolchefen sköttes, på uppdrag av Bergs kommun, av företaget Prestationskompaniet med säte i Solna. Deras rekryteringssystem består i att i fyra steg detaljstudera de sökande.

Dock sköttes detaljstudierna inte alltför nogsamt av rekryteringsföretaget.

En enkel nätsökning ger resultatet att skolchefen tidigare tvingats iväg från sin tjänst som rektor vid Örnsköldsviks praktiska gymnasium 2010. Detta efter massiva elevprotester mot skolledaren och ett tiotal anmälningar till Skolinspektionen mot gymnasieskolan.

Som tillförordnad skolchef i Bergs kommun kommer Anneli Olofsson tjänstgöra. Det är i dagsläget oklart om eller när rekryteringen av en ny skolchef börjar.