Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergs politiker oense om nämnd

Kommunchefen vill ta bort verksamhetsnämnden. Men alla politiker i Berg håller inte med.

Som LT tidigare berättat kommer antalet ledamöter i kommunfullmäktige i Berg från och med nästa mandatperiod att reduceras från 39 till 31. Samtidigt har kommunchefen, Britt-Inger Stein Öhrnell, utrett möjligheten att ta bort verksamhetsnämnden och i stället utöka kommunstyrelsen och bilda fler utskott.

Tre av de politiska partierna har nu kommenterat de föreslagna förändringarna i den politiska organisationen.

Centerpartiet skriver i sitt remissvar att de inte vill ha någon förändrad organisation eftersom de tror att det skulle bli ”en maktkoncentration till ett färre antal politiker vilket vi inte tror är bra”.

Även Socialdemokraterna tycker att organisationen ska förbli som den är i dag:

”Att avskaffa verksamhetsnämnden och enbart ha en kommunstyrelse riskerar att många viktiga frågor får en för stark centralisering och det påverkar den demokratiska aspekten negativt”, skriver partiet.

Folkpartisterna i Berg är däremot något mer positivt inställda. De anser att kommunchefens förslag är bra, men med ett par tillägg. Partiet vill bland annat att medborgarna får tillgång till mer kommunal information och att även antalet tjänstemän reduceras i samband med att politikerna blir färre.