Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergh reagerade över travflytt

Östersund fick ta över måndagens lunchtävlingar från bergsåker med kort varsel. Det fick Robert Bergh att reagera.
– Jag har kört snabbjobb på Bergsåker under måndagsförmiddagen och det var inga problem. Det var ett korkat beslut att flytta tävlingarna, säger Robert Bergh.

Han skulle ha haft sju hästar till start från det egna stallet under Bergsåkers årsfinal. När det blev klart att tävlingarna skulle flyttas från Bergsåker till Östersund strök han alla hästarna.

– Jag tror att Östersunds bana är sämre än Bergsåkers. Den har i alla fall varit dålig de sista två dagarna och det är ett pudermaterial som inte passar mina hästar att tävla på, säger Robert Bergh.

Men varför tävlar ni inte på Bergsåker då?

– Det beror på brister i kunskap och tankeverksamhet. Beslutet tas av en vd som inte kan något om banan och en banmästare som har ångest. De skulle naturligtvis ha haft med sig en aktiv i beslutet. De kan ju inte sitta och ta ett sånt här beslut själva. Nej, det är för dåligt. Man kunde ha gjort så mycket med banan.

Men vad var anledningen till beslutet?

– De tog beslutet för att banan var sörjig under söndagen.

Det var under söndagskvällen som Bergsåker tog beslutet.

– Med facit i hand så hade vi kunnat köra tävlingar under måndagen. Vi kollade flera väderappar under söndagen och de visade på plusgrader. Men det blev minusgrader på natten och banan frös ihop. Vi kände att vi var tvungna att ta ett beslut och ge Östersundstravet en sportslig chans att kunna ta över, säger travbanechefen Peder Söderman.

Vad säger du om kritiken att ingen aktiv var med i beslutet?

– Vi brukar alltid ha med Bosse Eklöf som är med i bankommittén och är ordförande för A-tränarna. Tyvärr var han bortrest. Men Peter Nilsson försökte få tag på både Robert Bergh och Anders Wallin utan att lyckas.

Enligt Bergh så tas beslutet av en vd som inte kan något om banan och av en banmästare som har ångest?

– Det är inget jag kommentarer. Däremot vill jag ge Östersund cred som kunde genomföra tävlingarna på så kort varsel.

Flyttar ni fredagens tävlingar till Östersund också?

– Jag förutsätter att vi kan köra på Bergsåker.
Årsfinalen på Bergsåker som nu kördes på Östersundstravet dominerades av Bollnäs som fick med sig tre segrar genom Bältra Lomen, Xenon Å och Olzons Mirakel.

Hagmyrens Linda S hedström fixade en dubbelseger efter att först vinna med sin egen Diaz A.E. från andra ytter. Nästa seger kom i montéloppet där hon spurtade friskt till seger med Kristian Lindberg-tränade Fortaleza Ås.

– När tävlingarna flyttades tänkte jag stryka, men Kristian Lindberg övertalade mig att åka. Det var tur det, sa en glad Linda S Hedström.

Några jämtsegrar blev det dock inte när banan körde sin andra årsfinal.