Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berget inget för Bräcke

Jag har vid något tillfälle hört om vad jag tror går under arbetsnamnet "skidtunnel" som skulle byggas i ett bergrum i en nedlagd försvarsanläggning i Gällöberget. Vad jag förstår så vill försvarsmakten sälja ett tomrum och begär en viss summa. Bräcke Kommun har visat intresse för objektet.

För mig synes en köpare som knappt har kapital till dagligt bröd och mycket mindre en möjlighet att öka skuldbördan som mindre trovärdig.

Det är obegripligt att med en tom kassa över huvud taget vara med och tänka sig en affär. Det förespeglas att andra köpare

är intresserade av detta tomrum.

Låt Bräcke kommun avstå från köpet. Berget med tomrummet finns kvar.

Dessutom tycker jag att försvarsmakten är girig. De har visserligen verkat här ett antal år och under tiden genererat skatteintäkter och folk har trott på en någorlunda stabil arbetsplats och lagt ned tid och pengar på att bygga sig hus. Kommunen i sin tur har svarat för social service, skola, vård, räddningstjänst, vatten, avlopp, vägar och en del kommunikationer.

Så beslutar sig myndigheten att sakta avveckla utan någon större hänsyn till plats och människor, dessutom har man den tvivelaktiga smaken att begära betalt för ett hålrum.

Min övertygelse är att kommunen över huvud taget inte ska gå in i så tveksam affär. Kommunens beräkningar och undersökningar kostar tid och pengar som kommunen inte har.

Jag återkommer ständigt till min undran om inte kommunen

har en alltför stor organisation

Låt det hela stanna vid en önskedröm, och försvarsmakten får sälja hålrummet till någon annan köpare eller låt dem utveckla tomrummen själv.

Jag tror kommunens kalkyler är lika ihåliga som säljobjektet är tomt.

Lennart Wikström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel