Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berge och ÖIK redo för "Foppa"

Östersunds IK gick på is i söndags.
Redan i morgon torsdag kommer Icebreakers, med ett rejält gäng NHL-stjärnor i laget, och bjuder på en utmaning.
– Äsch, de har ju inte heller varit så mycket på is än, säger Johan Berge och skrattar.

ÖIK-målvakten står redo att bli testad av, bland andra, tvillingarna Sedin, Gabriel Landeskog och Peter Forsberg på torsdag kväll.

Men så värst mycket isträning har det inte hunnit bli innan stjärnorna i välgörenhetslaget Icebreakers kommer till Östersund Arena.

– Det börjar funka skapligt. Det känns lite bättre och bättre för varje dag ... vi målvakter har nött rätt så mycket skridskoteknik och förflyttningar för att komma i gång, säger Johan Berge.

Han var med 2011 när Peter Forsberg gjorde en isträning i Z-hallen.

– Det var ju då när han satsade järnet mot en sista comeback i NHL. Då såg man verkligen hur duktig han var.

Icebreakers kommer till spel med en blandning av nuvarande och tidigare elitspelare, där alla har NHL-erfarenhet i någon form.

– Jag tror ändå att ganska mycket sitter kvar i handlederna på en spelare som "Foppa", säger Johan Berge.

Han och Tim Juel ska vakta kassen halva matchen var mot Icebreakers. Och även om det här blir en mjukstart på säsongen med lite annorlunda tacklingsregler, blir det högt tempo för ÖIK redan nästa helg.

Då kommer Timrå och Mora till Östersund Arena och spelar en trelagsturnering med ÖIK.

– Roligt med en sådan här säsongsstart i stället för "samma gamla", säger Johan Berge.

Dagen innan Icebreakers-matchen uppskattade Kjell-Åke Andersson i Östersunds IK antalet sålda förköpsbiljetter till omkring 1300 stycken.

– Många tror att det är slutsålt, men det kommer gå att köpa biljetter även på plats. Vi får ta in cirka 2500 personer i hallen, säger Kjell-Åke Andersson.

Efter landskamperna i våras är han taggad för nya spännande evenemang.

– Det här är jätteroligt. Vi har hela tiden sagt att vi ska arrangera allt vi kan nu när vi fått en riktig arena att göra det i.

Läs mer:

"Foppa" vann golftävling i Jämtland