Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad skulle du göra för kärleken? – Hédinn körde 80 mil på moped

/
  • De 80 milen på moped mellan Åsarna och Gislaved var inte alltid så bekväma. Men det var värt all möda tycker Hédinn Smárason som för första gången fått träffa flickvännen Emma Andersson. Foto: Privat

Längtan efter flickvännen blev för stark. Hédinn Smárason, 17, från Åsarna tog moppen och näst intill sträckkörde de 80 milen till Gislaved för att få träffa sin Emma för första gången.

Annons

Det började för ett halvår sedan med en stilla flirt på internet. Men efter många timmars chattande och mängder med telefonsamtal så kände både Hédinn Smárason och hans flickvän Emma Andersson att de måste få träffas i verkligheten.

– Det var då jag kom på att jag kunde köra moped, säger Hédinn Smárason.

Alla i omgivningen som han berättade för tyckte att idén var helt galen. Men Hédinn Smárason gav inte upp sin plan. Han räknade ut att moped är det billigaste färdmedlet för den som vill resa mellan Åsarna och Gislaved.

Resan gick visserligen bra och var relativt billig men den innebar ändå vissa strapatser.

– Jag startade i lördags klockan halv åtta på kvällen. Sedan körde jag i ett dygn. Eftersom jag åkte på natten blev det rätt så kallt och så började det regna. Sedan slutade det och jag torkade men då började det regna igen. Jag var helt dyngsur när jag kom fram, berättar Hédinn Smárason och tillägger att han hade rejält ont i ändan efter nästan ett dygn på mopeden.

Sträckan är cirka 80 mil och kostade ungefär 200 kronor. Sammanlagt tog resan lite mer än ett dygn, förutom tankning stannade Hédinn Smárason bara en gång för att vila några timmar.

Nu är han alltså hos sin Emma i Gislaved. En vecka till kanske sedan bär det av hemåt. Helst skulle han vilja att Emma följde med men där sätter föräldrarna stopp. Men Hédinn Smárason är inte avskräckt av den långa resan.

– Jag kan absolut tänka mig att göra om det här. Det är ingen fara alls.

Mer läsning

Annons