Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tiden knapp för hotellbygget i Klövsjö

/
  • Någon gång under vintern hoppas hotellägaren att även relaxavdelningen ska stå klar.
  • Trots att det i framtiden blir färre lägenheter på Hotell Klövsjöfjäll tror Anders Backskog att beläggningen på hotellet kommer att bli högre.Numera får gästerna på Hotell Klövsjöfjäll gå in till sina lägenheter utifrån.    Foto: Sandra Högman
  • Ombyggnationen av Hotell Klövsjöfjäll pågår för fullt. Fyra lägenheter är redan färdiga och ytterligare fem ska stå klara för användning inför sportlovssäsongen som inleds om en månad.
  • Ombyggnationen av de 30 lägenheterna beräknas landa runt 14 miljoner kronor.
  • De fyra ombyggda lägenheterna har funnits för uthyrning i tre veckor.
  • Trots att det i framtiden blir färre lägenheter på Hotell Klövsjöfjäll tror Anders Backskog att beläggningen på hotellet kommer att bli högre.

Om en månad kommer tusentals sportlovsfirare till länet. På hotellet i Klövsjö jobbas det febrilt för att ombyggnationen i mångmiljonklassen ska bli klar i tid.

– Det är lite tight, säger Anders Backskog.

Annons

När förra årets semesterperiod var över påbörjades ombyggnationen av Hotell Klövsjöfjäll. Tanken är att anläggningens 30 rum ska bli 14 tvåvåningslägenheter. I de nya lägenheterna har korridorerna fått ge plats för boyta, och numera får gästerna egna ingångar till lägenheterna. Men trots att det i framtiden blir färre antal lägenheter tror Anders Backskog, ägare av Hotell Klövsjöfjäll, att beläggningen på hotellet kommer att bli högre.

– I dag är det i större utsträckning större sällskap som åker till fjällen. Det är oftast de stora lägenheterna och stugorna som blir upptagna först, säger han.

De fyra första lägenheterna i hotellkomplexet stod klara när vintersäsongen inleddes strax före jul. Och när de första sportlovsfirarna anländer till Klövsjö vecka sex är det meningen att ytterligare fem lägenheter ska stå färdiga för användning.

– Det är lite tight med tid, men nästa vecka har byggföretaget lovat att jobba övertid för att ligga bättre till i planeringen, säger Anders Backskog.

Totalt beräknas hela ombyggnaden av Hotell Klövsjöfjäll kosta 14 miljoner kronor. Omkring en tredjedal av kostnaden finansieras med regionpolitiskt stöd.

Men hotellets investeringsplaner stannar inte vid en totalrenovering av hotellkomplexet. Som LT tidigare berättat vill Anders Backskog i etapp två investera ytterligare mellan 20 och 30 miljoner kronor. Inom en treårsperiod vill han påbörja arbetet med att bygga ut hotellet med två fyravåningsbyggnader. Förutom gästboende ska byggnaderna också rymma affärsytor.

Under åren har du byggt ut och om i Klövsjö i flera etapper. Blir du någonsin klar?

– Nä, det tror jag inte. Den dagen när jag inte har några versioner inför framtiden säljer jag, säger Anders Backskog.

Annons