Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sökes: turnébuss från 70-talet

/
  • Staffan Olofsson har samlat på sig mängder med bilder, tidningsurklipp och scenkläder från sin 40 år långa karriär som dansbandsmusiker.
  • Den före detta dansbandsmusikern Staffan Olofsson har samlat föremål från sin 40 år långa karriär i ett dansbandsmuseum hemma på gården i Myrviken. Nu vill han göra sin samling komplett med en turnébuss från 70-talet samt ett pärlemorklätt trumset.
  • De jämtländska dansbandens spelplanerna var ofta fulltecknade under 70-, 80- och början av 90-talet.Foto: Sandra Högman
  • Foto: Sandra Högman

Staffan Olofsson har ett helt museum med prylar från sin 40 år långa karriär som dansbandsmusiker. Nu söker han en turnébuss från 70-talet för att göra samlingen komplett.

Annons

Under sina år som dansbandsmusiker hann Staffan Olofsson samla på sig en hel drös med affischer, scenkläder, spelplaner, tidningsurklipp och instrument. Till en början slängde han in allting som blev över efter en turné eller spelning i uthuset hemma på gården i Myrviken.

Men i början av 2000-talet bestämde sig Staffan för att gå i genom allting och göra någonting vettigt av alla prylar i stället för att bara låta dem ligga.

– När jag började dra ut allting kom jag på idén att göra ett museum och inreda uthuset med allt jag samlat på mig under åren, berättar Staffan Olofsson.

Sagt och gjort.

Nu är Staffan Olofssons museum en nostalgitripp tillbaka till dansbandens storhetstid då flera jämtländska band kunde ägna sig åt musiken på heltid. I framtiden hoppas han också ha fungerande PA-utrustning i lokalen. Naturligtvis ska ljudet inte låta ”digitaliserat”, utan vara inspirerat av ljudkvaliteten på 70-talet.

Men trots att det finns hundratals föremål som representerar 40 års dansbandhistoria vill Staffan Olofsson inte kalla museiprojektet för färdigt. Nu efterlyser han ytterligare två föremål att lägga till sin samling. Dels vill han få tag i en orkesterbuss från 70-talet, dels i ett pärlemorklätt trumset.

– Bussen behöver inte fungera, bara det går att flytta på den, säger han.

Tanken är att bussen ska rustas upp så att den ser ut en typisk orkesterbuss från 70-talet. Dessutom ska den rustas upp så att det går att övernatta i den. Bussen ska placeras utanför Staffan Olofssons museum i Myrviken.

Det efterlysta trumsetet ska få en hedersplats inne i själva museet.

Mer läsning

Annons